Gooikse seniorenverenigingen 

Seniorenvereniging Sint-Niklaas Gooik

Marie-Paule Mommaerts - 02/532 01 87
Ledenvergadering: elke laatste dinsdag van de maand.

OKRA Kester

Willy Juwet - 054/566 532
Ledenvergadering: elke tweede donderdag van de maand.

OKRA Oetingen

Michel Tresignie - 054/56 75 12
Ledenvergadering: elke eerste donderdag van de maand.

S-plus

Anita De Mangelaere - 0497/48 59 60

Gepensioneerdenbond Leerbeek

Francine Cochez - 02/532 57 47
Ledenvergadering: eerste dinsdag van de maand.

Gepensioneerdenbond De Eekhoorn

Fons Willems - 054/56 62 88

Overzicht 

  • Gooikse seniorenverenigingen
  • Jaarlijks seniorenfeest
  • PC- cursussen voor senioren
  • Ontspanningsnamiddag
  • Dorpsrestaurant
  • Mobiel dienstencentrum 'Karoesel'

Jaarlijks seniorenfeest 

Het OCMW organiseert jaarlijks, in samenwerking met de Gooikse seniorenraad en het gemeentebestuur, een groot seniorenfeest.

Alle Gooikse senioren worden die dag uitgenodigd op een groots feest dat sinds 2009 plaatsvindt in de loods van Openbare Werken in de Proecessiestraat in Strijland.

De namiddag start telkens om 14 uur. De show bestaat uit een muzikaal en een humoristisch gedeelte. Aansluitend worden gratis koffiekoeken en koffie geserveerd. Ook kan men er van een heerlijk biertje genieten.

De voorbije jaren passeerden de volgende artiesten de revue: Danny Fabry, Connie Neefs en Hugo Symons, Mieke en Clown Rocky, Lindsay en The Sunsets, Dirk Bauters en Vanessa Chinitor, Lisa Del Bo, Dirk van Vooren en Eddy Herman, Jo Vally en muzikale fantast Arthuro Cardini.

DONDERDAG 7 JUNI: SENIORENFEEST!

7 juni 2018: noteer deze datum alvast in je agenda voor het groot seniorenfeest in de loods van openbare werken te Strijland.

Clown Rocky's Seniorenkriebels met Humorist Albert, Laura Lynn zullen jullie een onvergetelijke namiddag bezorgen! Gezien het showballet zeer enthousiast werd onthaald, zullen ook zij terug van de partij zijn!  Het optreden start om 14u. De deuren openen om 13u. Om de namiddag in schoonheid af te sluiten, worden jullie getrakteerd op koffiekoeken en koffie.

Bent u er graag bij? Vergeet je dan niet in te schrijven voor 21/5! Indien u vervoer wenst, kan u opgehaald worden. Dit kan bij Marijke Decoster: 02/454 12 77 of marijke.decoster@ocmw.gooik.be.

 

Ontspanningsnamiddag voor senioren

Op de laatste maandag van september, na de jaarmarkt op zaterdag, nodigt de seniorenraad alle Gooikse senioren uit op een ontspanningsnamiddag met dansgelegenheid in de spiegeltent achter het gemeentehuis te Gooik. Ze worden er muzikaal vergast op leuke muzikale deuntjes van Johan De Muylder. Er is tevens drank en taart verkrijgbaar aan democratische prijzen.

Inschrijven kan bij Marijke Decoster in het OCMW van Gooik - 02/454 12 77 of marijke.decoster@ocmw.gooik.be.

Dorpsrestaurant

Het dorpsrestaurant is een plaats waar men samen gezond, gezellig en goedkoop kan eten. Het dorpsrestaurant is voor Gooikenaars die 60 jaar of ouder zijn. Bij partners, die samen het restaurant bezoeken, moet minstens 1 partner 60 jaar zijn.


Voor slechts 8 euro wordt u een soep, een hoofdgerecht, een dessert en drank (water en tafelbier) aangeboden. Een sociaal tarief is mogelijk voor mensen met een bescheiden inkomen.


Nieuwe gebruikers dienen zich in te schrijven via het OCMW.  U dient telkens te reserveren via het OCMW, ten laatste de week voordien, op donderdag (voor Kesterberg) of vrijdag (voor Eyckenborch). 5 keer per jaar organiseren beide dorpsrestaurants een activiteit. Meer info kunt u bekomen bij Marijke Decoster.

Seniorie Kesterberg : elke dinsdag om 11.30 uur
WZC Eyckenborch : elke donderdag om 11.30 uur

Inschrijven kan bij: marijke.decoster@ocmw.gooik.be of 02/454 12 77.

Mobiel dienstencentrum 'Karoesel' 

In september 2015 opende het OCMW van Gooik een mobiel dienstencentrum. Het doel van een dienstencentrum is een laagdrempelige ontmoetingsplaats te creëren waar er ruimte is voor een gezellige babbel en knabbel, infomomenten, ontspanning,…

Dergelijke activiteiten zijn specifiek bedoeld om de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van de deelnemers te versterken. Ze gebeuren in onderlinge afstemming of samenwerking met de (lokale) verenigingen.

Het dienstencentrum staat open voor iedereen, doch met specifieke aandacht voor senioren en zorgbehoevenden.

‘Karoesel’ reist jaarlijks 5 keer door elke deelgemeente van Gooik. Voor 8 euro kan men genieten van een lekkere maaltijd, gevolgd door een activiteit (ontspannend of vormend).

Het OCMW doet hiervoor voornamelijk beroep op vrijwilligers.

Wie zich geroepen voelt om een handje toe te steken of graag wenst deel te nemen, kan contact opnemen met maatschappelijk werker Marijke Decoster - 02/454 12 77 of marijke.decoster@ocmw.gooik.be of bij Ellen Arys - 02/454 12 71 of  ellen.arys@ocmw.gooik.be.

Seniorenfeest 

DONDERDAG 15 JUNI 2021: SENIORENFEEST!

15 juni 2021: noteer deze datum alvast in je agenda voor het groot seniorenfeest in de loods van openbare werken te Strijland.

Showrevue Clown Rocky met Loic Molla, Thomas Julian en Celien Hermans zullen jullie een onvergetelijke namiddag bezorgen! Gezien het showballet zeer enthousiast werd onthaald, zullen ook zij terug van de partij zijn!  Het optreden start om 14u. De deuren openen om 13u. Om de namiddag in schoonheid af te sluiten, worden jullie getrakteerd op koffiekoeken en koffie.

Bent u er graag bij? Vergeet je dan niet in te schrijven! Indien u vervoer wenst, kan u opgehaald worden. Dit kan bij Marijke Decoster: 02/454 12 77 of marijke.decoster@ocmw.gooik.be.

Contact OCMW Gooik

Ninoofsesteenweg 182
1755 Gooik

Tel: 02 454 04 30
Fax: 02 532 10 27
E-mail: info@ocmw.gooik.be

Openingsuren:
Dagelijks van 08u30-12u
Donderdagavond 17u-19u